Over DroCom spouwisolatie

Spouwisolatie wordt aangebracht in de open ruimte tussen de binnen- en buitenmuur

Spouwmuurisolatie was in het verleden voor veel isolatiebedrijven een onbekend begrip.

Het naisoleren van de spouw met spouwmuurisolatie draagt direct bij aan:

 • het verlagen van uw stookkosten
 • een behaaglijker gevoel
 • beter milieu

Bij spouwisolatie wordt er isolatie aangebracht in de open ruimte tussen de binnen- en buitenmuur (spouw). Spouwisolatie houdt de warmte vast en beschermt u en uw huis tegen kou, tocht en vocht van buitenaf.

Tocht en koudestraling zijn verleden tijd

In het verleden was het niet gebruikelijk spouwisolatie (ook wel genoemd: spouwmuurisolatie) in de spouw aan te brengen. De ruimte tussen buiten- en binnenmuur diende vooral om de binnenmuur tegen regendoorslag te beschermen. Energiebesparing was nog geen belangrijk uitgangspunt. Isolatie van de spouw was voor isolatiebedrijven vrijwel nog een onbekend begrip.
Tegenwoordig is dat wel anders. De energiecrisis van 1973 en de huidige opwarming van de aarde heeft voor het besef gezorgd dat spouwmuurisolatie een belangrijk onderdeel is in energiebesparing en vermindering van CO2-uitstoot.
Voor veel mensen is de reden om spouwisolatie te nemen vooral het behaaglijker gevoel dat het geeft. Tocht en koude straling zijn verleden tijd met de juiste spouw isolatie.

Materialen

Voor isolatie in de spouw zijn verschillende materialen op de markt. Al deze materialen hebben hun voordelen en nadelen. Aan het te gebruiken materiaal voor spouwisolatie mag de volgende eisen worden verwacht.

 • Hoge blijvende isolatiewaarden.
 • Optimale vulling en verdeling in de spouw zonder vochtdoorslag en inzakken.
 • Verwerkbaar bij iedere buitentemperatuur.
 • Waterafstotend.
 • Vochtwerend, zowel naar binnen als naar buiten toe.
 • Geen kans op te hoge spanningsdruk door het materiaal op de spouwbladen en ramen.

Het materiaal polyrethaan (PUR) voldoet aan een deel van bovenstaande eisen, alleen is polyrethaan niet verwerkbaar bij iedere buitentemperatuur. Ook bestaat de kans, bij onvakkundig aanbrengen, dat de spouwbladen en ramen te veel spanningsdruk krijgen door het uitzettende materiaal.

Waarom DroCom spouwisolatie

Het materiaal DroCom is een inovatie op het gebied van spouwmuurisolatie. DroCom spouwmuurisolatie voldoet aan alle bovenstaande genoemde eisen.
DroCom spouwisolatie is gemaakt van zuivere glaswol. DroCom spouwmuurisolatie heeft een gedeclareerde lambda-waarde van 0,034 W/m.K, wat haar tot het best presterende product in de categorie minerale inblaaswollen maakt. Getuige hiervan de KOMO-certificering volgens KOMO BRL 2110/NEN 1068. DroCom bestaat voor ongeveer 98% uit glas, waarvan meer dan 60 % gerecycleerd glas. DroCom spouwmuurisolatie heeft een brandreactie A1 volgens de Europese classificatie, m.a.w. de witte inblaaswol is onbrandbaar. Door het verfijnde, unieke productieproces voelt de DroCom spouwmuurisolatie zeer zacht aan.

Voordelen

Het aanbrengen van spouwmuur isolatie start met een voorafgaand onderzoek naar de kwaliteit van de spouwmuur. Via het boren van gaten, het inblazen van de isolatie en het dichten van de gaten met de gepaste mortel wordt het isolatiemateriaal aangebracht.

DroCom biedt veel voordelen:

 • Het uiterlijk van de woning en/of gebouw blijft behouden
 • Snel en eenvoudig te verwerken bij iedere buitentemperatuur.
 • Het product draagt zorg voor een optimale vulling en verdeling in de spouw, zonder vochtdoorslag en inzakken.
 • Daarnaast is het door een specifieke behandeling een waterafstotend product.
 • Hoge blijvende isolatiewaarden, toe te passen in renovatie en nieuwbouw

Verder draagt spouwisolatie bij tot extra geluidscomfort in de woning en/of gebouwen. DroCom spouwisolatie maakt het mogelijk om eenvoudig te besparen op warmteverlies, wat een hoge besparing op het energieverbruik mogelijk maakt.