Spouwmuurisolatie: subsidie en belastingvoordeel

Spouwmuurisolatie subsidies

Op dit moment zijn er veel initiatieven om energiebesparende maatregelen te stimuleren. Dit geldt ook alle isolaties en zeker voor spouwmuurisolatie. Subsidie voor isolatie van uw woning is doorgaans op gemeentelijk niveau geregeld.

Helaas is er momenteel geen centraal subsidiebeleid en hanteert elke gemeente en provincie haar eigen regelingen voor subsidie van isolatie, waarbij meestal het op=op principe geldt. Uiteraard kunnen wij u helpen te onderzoeken of er in uw geval voor spouwmuurisolatie subsidie mogelijk is.

Belastingvoordeel isolatie

Als u uw woning laat isoleren geldt het lage btw tarief van 6% (i.p.v. 19%). Dit geldt alleen als u woning tenminste 2 jaar oud is. Het lage btw tarief geldt in ieder geval voor het arbeidsloon. Zijn de materiaalkosten minder dan de helft van het arbeidsloon? Dan geldt ook voor de materiaalkosten de lage btw.

Het lage btw-tarief hoeft u niet aan te vragen. Wij zetten dit automatisch op uw factuur.

Ondernemers: de EIA

Bovengenoemde isolatie subsidies zijn uitsluitend bedoeld voor particulieren. Ondernemers worden dankzij de EIA echter niet in de kou gelaten. Deze fiscale regeling stelt ondernemingen (denk aan woningcoöperaties of vakantieparken) in staat een deel van de investeringen die zij doen in energiebesparende maatregelen terug te vragen van de belasting. De EIA is een complexe regeling die vele soorten investeringen dekt en aan specifieke voorwaarden is verbonden. Voor een compleet overzicht en meer uitleg over deze subsidieregeling verwijzen we u door naar de website van de stichting senternovem, die samen met de belastingdienst de EIA-regeling beheert.

Is in uw geval voor spouwmuurisolatie subsidie mogelijk?

Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag om te onderzoeken of voor uw isolatieplannen subsidie mogelijk is.