Energiebesparing in huis door spouwmuurisolatie

Energiebsparing door spouwisolatie

Energiebesparing door middel van spouwisolatie levert u geld op!

Veel eigenaren van koopwoningen hebben geen idee wat de kosten van spouwmuurisolatie zijn. Bij hen is ook niet bekend welke besparingen dit oplevert. Hieronder leggen wij u uit wat u van de energiebesparing van spouwisolatie kunt verwachten.

Zeer rendabel

Spouwisolatie is een zeer rendabele soort isolatie. Het isoleren van uw spouw levert een behoorlijke energiebesparing op. Bovendien wordt uw woning veel comfortabeler: geen last van koude binnenmuren en minder geluidsoverlast. De investering verdient u door de energiebesparing weer terug.

Bijna een kwart van alle warmte in huis gaat door ongeïsoleerde muren verloren. Het voorkomen van dit warmteverlies is dan ook de moeite waard. Spouwisolatie is van de verschillende mogelijkheden de voordeligste oplossing. Sommige oude huizen hebben geen spouw of een te smalle spouw. Ook kan een spouw vervuild zijn. U kunt dan overwegen om de muur aan de buitenzijde of de binnenzijde te isoleren.

Korte terugverdientijd

De isolatiewaarde van een materiaal dat gebruikt wordt voor spouwisolatie wordt uitgedrukt in lambda-waarde. Hoe lager deze waarde hoe beter de isolatiewaarde is en des te meer energie u bespaart. DroCom spouwisolatie heeft een lambda-waarde van 0,034 W/(m.K). Dit is een zeer goede isolatiewaarde, beter dan EPS-parels en gelijkwaardig aan PUR.

De uiteindelijke jaarlijkse energiebesparing is onder andere afhankelijk van het stookpatroon van de bewoners. Gemiddeld is de engergiebesparing 9 m3 aardgas per m2 muuroppervlak per jaar. Dit betekent in Nederland een terugverdientijd van 3 tot 3,5 jaar voor de meeste woningen! Voor sommige gemeenten zijn voor spouwisolatie subsidies mogelijk, waardoor de terugverdientijd nog korter wordt.