Vochtprobleem oplossen spouwmuurisolatie
Maak een einde aan vocht in huis en schimmel op de muur

Spouwmuurisolatie biedt de oplossing

Vocht en schimmel in huis is wel het laatste wat u wilt. Het ontsiert uw woning en brengt ook de nodige gezondheidsrisico’s met zich mee. Onderzoeken hebben aangetoond dat bij goed geïsoleerde woningen minder vochtproblemen bestaan dan bij niet geïsoleerde woningen, onder dezelfde omstandigheden.

Het isoleren van uw woning is daarom een goede oplossing bij vocht en schimmel problemen

Veelgesteld vragen over spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie Helmwijk

Voorkomt spouwmuurisolatie vocht in huis?

Jazeker, goede spouwmuurisolatie laat de temperatuur van de binnenmuren stijgen. Net als bij dubbelglas zal de lucht veel minder snel condenseren. Schimmelvorming en vochtige muren worden hierdoor voorkomen. Ook vochtdoorslag is verleden tijd.

Het is dan ook een fabel dat spouwmuurisolatie vochtproblemen en een slechte luchtkwaliteit veroorzaakt. Goede isolatie is waterafstotend en zorgt voor een gezonder en droger woonklimaat.

Spouwmuurisolatie Helmwijk

Hoe weet ik zeker dat de spouwmuurisolatie mijn vochtprobleem gaat oplossen?

Nog voor de isolatiewerkzaamheden van start gaan zullen wij eerst uw muren inspecteren. De muur en spouw worden grondig gecontroleerd om gebreken die vochtproblemen kunnen veroorzaken te ontdekken. Alle voegen moeten in orde zijn en de spouw moet vrij zijn van vuil en cementbruggen.

Pas als de aanwezige vochtproblemen zijn verholpen kan het isoleren beginnen.

Dit werd in de jaren zeventig en tachtig nog wel eens nagelaten door spouwmuurisolatie bedrijven. Vochtproblemen kunnen hier een direct gevolg van zijn. 

Spouwmuurisolatie Helmwijk

Hoe zit het met de ventilatie?

Bij de voorgenoemde inspectie wordt ook altijd goed gelet op de ventilatie. Het isoleren van uw muur gaat altijd samen met goed ventileren. Wellicht moet uw muur tegen vocht worden geïmpregneerd of vuil(resten) in uw spouw worden verwijderd.

Indien extra ventilatie nodig is verzorgen wij dit voor u. 

Spouwmuurisolatie Helmwijk

Heeft u last van optrekkend vocht uit de kruipruimte?

In sommige woningen komt het vochtprobleem niet zozeer uit de muren maar vanuit de kruipruimte. Bij een zeer vochtige kruipruimte kan dit vocht via de muren optrekken en uw woning binnen komen. Dit komt bij de inspectie naar voren. Wij kunnen u in zo’n geval adviseren om bodemisolatie of vloerisolatie aan te brengen, in combinatie met spouwmuurisolatie, om zo optrekkend vocht te stoppen.

Spouwmuurisolatie Helmwijk

Perfect aangebrachte spouwmuurisolatie beschermt u tegen vocht

Wij gebruiken een speciale inblaasmachine voor het aanbrengen van uw spouwmuurisolatie. Zodra de juiste hoeveelheid isolatiemateriaal is ingeblazen stopt de machine automatisch. Zo kunt u er altijd zeker van zijn dat er een egale, optimaal isolerende laag wordt aangebracht. Menselijke fouten worden voorkomen.

Daarnaast is de gesiliconiseerde inblaaswol, die in uw spouwmuur wordt ingespoten, een waterafstotend product. Uw woning wordt optimaal beschermt tegen vochtproblemen. 

Wilt u weten of uw vochtprobleem opgelost kan worden

door spouwmuurisolatie? 

Advies spouwmuurisolatie