Spouwmuurisolatie, hoe werkt dat precies?

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Warmteverlies door muren zonder spouwmuurisolatie

Wanneer uw spouwmuur niet geïsoleerd is kunnen vochtige muren het gevolg zijn. Een kwart van het warmteverlies gaat via uw muren. Een niet geïsoleerde luchtspouw van 50 mm breed isoleert slecht. Warmteverlies gebeurt niet door conductie/geleiding zoals bij materialen het geval is. De warmte verlaat uw woning door convectie ofwel luchtstroming en straling. Om dit tegen te gaan is spouwmuurisolatie de oplossing!

Spouwmuurisolatie met inblaaswol

Wat is de beste vorm van spouwmuurisolatie?

Stilstaande lucht is de beste isolatie. Het voorkomt klimaatklachten als kou, optrekkend vocht en schimmelvorming door vochtige muren het beste. Het is dus zaak om de luchtlaag in uw spouwmuur om te zetten in een laag stilstaande lucht.


Gesiliconiseerde inblaaswol biedt hier een mooie oplossing in de vorm van vlokken die in de muur worden gespoten. Deze vlokken hebben een min of meer onregelmatige vorm. Gesiliconiseerde inblaaswol vlokken ontstaan door het mechanisch bewerken van glaswol en het toevoegen van een waterafstotend middel.


Deze glaswolvlokken hebben een gelijkmatige structuur en kunnen zonder moeite uit elkaar worden geplukt. Wanneer u ze onder een microscoop zou bekijken hebben de vezels een glasachtig uiterlijk. Tussen deze vezels zitten minuscule ruimtes met stilstaande lucht. Hierdoor ontstaat een zeer hoge thermische isolatielaag. 

Hoe wordt spouwmuurisolatie aangebracht?

Spouwmuurisolatie wordt aangebracht vanaf de buitenmuur van uw woning. U heeft er nauwelijks overlast van, de isolatie wordt snel en schoon aangebracht.

In de voegen van uw buitenmuur worden kleine gaten geboord. Dit gaat volgens een vastgesteld boorpatroon zodat een goede verdeling van de isolatielaag gegarandeerd wordt.


Via deze gaten worden de glaswolvlokken ingeblazen met een speciale inblaasmachine. Deze machine slaat automatisch af wanneer de juiste hoeveelheid isolatiemateriaal per vierkante meter is ingeblazen. Zo ontstaat een mooie, egale laag met een optimale isolerende werking.

Zodra al het isolatiemateriaal is ingespoten worden alle gaatjes weer netjes dicht gemaakt met specie op kleur van de voeg.


Indien nodig wordt er ondervloerventilatie aangebracht. Ook voor vloerisolatie, bodemisolatie en dakisolatie bent u bij ons aan het juiste adres. Wij verzorgen de complete isolatie van uw woning. 

Spouwmuurisolatie aanbrengen

Spouwmuurisolatie aanbrengen
Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over spouwmuurisolatie of een vrijblijvende offerte? 

Neem gerust contact met ons op.