Het aanbrengen van spouwmuurisolatie

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie, hoe werkt dat nu precies? Bij de bouw van een woning kunt u zich voorstellen hoe de isolatielaag wordt aangebracht. Maar hoe werkt dat bij een bestaande woning. Hoe wordt er een egale,naadloze spouwmuurisolatie aangebracht tussen twee gesloten muren?

Spouwmuurisolatie is werk voor een ervaren isolatiebedrijf. Ook een zeer ervaren doe-het-zelver doet er goed aan deze klus uit te besteden. Door een professionele isolatiespecialist uw muren te laten isoleren kunt u jarenlang genieten van een aangenaam woonklimaat, en flink besparen op uw energiekosten.

Muurinspectie voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie

Vaak al voor de offerte wordt uitgebracht komt de isolatiespecialist bij u thuis uw muren inspecteren. Het is belangrijk te weten of uw muren geschikt zijn voor isolatie, of er al spouwmuurisolatie aanwezig is en in welke staat dit verkeerd.
Er wordt gekeken naar de staat van het voegwerk, de diepte van de spouw en het aantal te isoleren vierkante meters. Aan de hand hiervan ontvangt u een passend advies en aansluitende offerte.

Met een endoscoop kan de isolatiespecialist, via een klein gaatje in uw muur, de muurinspectie uitvoeren. Het is belangrijk te weten of er vervuiling in de spouw aanwezig is en hoe de staat van de eventueel aanwezige isolatielaag is. Door dit goed in kaart te brengen worden (vocht)problemen in de toekomst voorkomen.

Het is ook belangrijk om tijdens de muurinspectie aan te geven of u last heeft van vochtproblemen. Meld daarom vochtplekken en schimmelvorming op uw binnenmuren altijd bij de isolatiespecialist. Het is goed mogelijk dat deze problemen kunnen worden opgelost. Goede spouwmuurisolatie, of een aanvullende maatregel zoals bodemisolatie, kunnen een einde maken aan het vocht in huis.

Spouwmuurisolatie aanbrengen, hoe lang duurt dat?

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie zal u weinig tot geen overlast bezorgen. Deze vorm van isolatie vergt geen verbouwingen of sloopwerkzaamheden. Alle werkzaamheden worden vanaf de buitenzijde uitgevoerd. Slechts enkele kleine gaatje in uw buitenmuur zijn nodig om de spouwmuurisolatie aan te brengen.

Afhankelijk van het te isoleren oppervlak zijn de isolatiewerkzaamheden in een halve dag, tot maximaal één dag, klaar.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie aanbrengen

Het isolatiemateriaal moet in een egale laag tussen uw spouwmuur worden aangebracht. Dit is een specialistisch werkje, dat vakkundig moet worden uitgevoerd. Dunne plekken in uw isolatielaag laten al uw voordelen weer verdwijnen.

De isolatiespecialist maakt kleine gaatjes in het voegwerk van uw buitenmuur. Dit gaat volgens een vast boorpatroon, zodat op elke vierkante meter een gaatje komt. Deze gaatjes dienen voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal.
Om menselijke fouten te voorkomen gebruiken wij een speciale inblaasmachine. Deze slaat automatisch af wanneer de juiste hoeveelheid isolatiemateriaal in uw spouwmuur is ingeblazen.
Na het aanbrengen van de spouwmuurisolatie worden de gaatjes netjes afgedicht met passende specie.

Isoleren is maatwerk. Daarom gaan wij niet uit van één isolatiemateriaal voor alle spouwmuren. Welk isolatiemateriaal het beste resultaat geeft in uw woning hangt af van verschillende factoren, waaronder de al aanwezige spouwmuurisolatie.

Wilt u spouwmuurisolatie laten aanbrengen?

Als u spouwmuurisolatie wilt laten aanbrengen doet u er goed aan dit uit te bestreden aan een ervaren isolatiebedrijf. U zit natuurlijk niet te wachten op vervelende (vocht)problemen na het aanbrengen van spouwmuurisolatie. En u wilt uiteraard een zo hoog mogelijke energiebesparing.

Door te kiezen voor een gespecialiseerd isolatiebedrijf, zoals Helmwijk, kunt u het beste advies verwachten. Onze jarenlange ervaring biedt ons de mogelijkheid u van de beste isolatie te voorzien. De juiste keus in isolatie geeft u de hoogst mogelijke besparing, elk jaar weer.

Bent u benieuwd wat u kunt besparen? Een van onze isolatiespecialisten komt graag bij u langs. Doordat wij ook dakisolatie en vloerisolatie verzorgen kunnen wij u het complete isolatiepakket bieden. Wij bekijken uw woningisolatie dan ook als één geheel, zodat vochtproblemen voorkomen kunnen worden.
Wilt u meer informatie over isolatie voor uw woning? Neem contact met ons op, wij helpen u graag.
Reactie plaatsen