Subsidie op spouwmuurisolatie

Subsidie op spouwmuurisolatie

Subsidie op spouwmuurisolatie is een fijne bijkomstigheid wanneer u besluit uw woning energiezuiniger te maken. Met een subsidie kunt u uw investering nog sneller terugverdienen. Naast de steeds stijgende energieprijzen geven de overheid en diverse gemeenten extra stimulans om energiebesparende maatregelen te nemen. Daarom zijn er met enige regelmaat subsidies beschikbaar en kunt u, specifiek voor energiebesparende maatregelen, goedkope leningen afsluiten.

Of u in aanmerking komt voor subsidie hangt af van de voorwaarde die de overheid en gemeenten hieraan stellen. Op dit moment is de subsidiepot voor woningeigenaren bij de overheid leeg. Maar diverse gemeenten geven nog wel aantrekkelijke subsidies.

Subsidie op spouwmuurisolatie, aan welke voorwaarden moet u voldoen?

Om in aanmerking te komen voor subsidie worden er verschillende voorwaarden gesteld. U zult ook minimaal twee vormen van woningisolatie, of andere energiebesparende maatregelen, moeten combineren. Naast uw spouwmuurisolatie kunt u dus ook uw dakisolatie en vloerisolatie verbeteren.

Enkele voorwaarden voor subsidie:
  • U bent zelf de eigenaar van de te isoleren woning
  • Twee energiebesparende maatregelen combineren
  • Werkzaamheden laten uitvoeren door een erkend aannemer
  • Minimale Rd-waarde voor spouwisolatie moet 1,1 m2K/W zijn
  • Voldoen aan de minimaal te isoleren oppervlakte

Om subsidie op spouwmuurisolatie te krijgen moet er wel een minimale oppervlakte worden geïsoleerd. Bij een rijtjeshuis moe u denken aan ongeveer 15m2. Bij een vrijstaande woning moet zeker 50m2 geïsoleerd worden om een deel van uw investering terug te krijgen.

Subsidie vraagt u altijd aan voordat de werkzaamheden worden uitgevoerd. Met een subsidie kunt u maximaal 20% van uw investering terugkrijgen.

Komt u in aanmerking voor subsidie?Besparen met spouwmuurisolatie

Er worden zowel landelijk als per gemeente subsidies en regelingen gegeven voor energiebesparende maatregelen, zoals woningisolatie. Elke instantie heeft hiervoor haar eigen voorwaarden opgesteld. U kunt hierover meer informatie opvragen bij uw eigen gemeente.

De subsidies via de overheid zijn sinds april 2017 al op voor particulieren. Alleen de Vereniging van Eigenaren kan nog aanspraak maken op een voor hen gereserveerde subsidiepot. Wanneer een Vereniging van Eigenaren de isolatie grondig aanpakt, en extra isoleren, kunnen zij zelfs een extra bonus verwachten.

Wilt u weten wat er mogelijk is qua subsidies en andere aantrekkelijke kortingen en regelingen? Informeer gerust bij ons. Wij helpen u graag op weg.

Spouwmuurisolatie, ook zonder subsidie profiteert u ervan

Het isoleren van uw woning is altijd een goede stap. Natuurlijk zorgt een leuke subsidie ervoor dat u uw investering sneller zult terugverdienen. Maar ook zonder subsidie bespaart u elk jaar weer flink op uw energierekening. En dit stop niet, ook niet als u na zo’n 5 jaar uw investering heeft terugverdiend.

U profiteert in ieder geval nog steeds van het lage btw tarief van 6% op de werkzaamheden. Dit btw tarief geldt niet op de isolatiematerialen, alleen op de arbeid.

Het kan natuurlijk zo zijn dat het qua budget niet uitkomt om op dit moment uw isolatie aan te pakken. Als u toch graag u woning wilt verbeteren en wilt genieten van een lagere energierekening, maak dan gebruik van de Energiebespaarlening. Zo kunt u toch uw woning isoleren door tegen een aantrekkelijke rente geld te lenen.

Meteen genieten van een aangenaam woonklimaat en besparen op uw energiekosten.

Wilt u isoleren met subsidie?


Zoekt u de meest effectieve en best renderende manier om uw woning te isoleren? Dan is spouwmuurisolatie wat u zoekt. Een mooie subsidie maakt deze investering nog leuker. Maar waar heeft u recht op? Weet u niet precies waar u moet zijn, welke instantie u kan helpen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag uitzoeken welke subsidies er op dit moment beschikbaar zijn.
Reactie plaatsen