Spouwmuurisolatie en de invloed op uw gezondheid

Spouwmuurisolatie en de invloed op uw gezondheid

Kan het aanbrengen van spouwmuurisolatie invloed hebben op uw gezondheid? En op welke manier? Met name het isolatiemateriaal PUR schuim is regelmatig negatief in het nieuws geweest. Bewoners van verschillende woningen kregen gezondheidsklachten na het aanbrengen van dit isolatiemateriaal.

Bij het aanbrengen van PUR schuim komen er schadelijke gassen vrij. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven, zonder deze schadelijke stoffen. Deze materialen leveren geen risico’s op voor de gezondheid.
Maar wist u dat ook het ontbreken van isolatie voor gezondheidsklachten kan zorgen? Kou en vocht hebben vrij spel als uw muren niet geïsoleerd zijn. Een goed geïsoleerde woning is beter voor uw gezondheid.

Uw woning zonder spouwmuurisolatie

Woningen zonder spouwmuurisolatie voelen vaak koud, kil en tochtig aan. Vochtproblemen zijn ook een veel voorkomend probleem. Vocht kan op verschillende manieren de woning binnendringen. Via een vochtige kruipruimte bijvoorbeeld. Is uw kruipruimte niet voorzien van bodemisolatie of vloerisolatie dan kan het vocht uit de bodem gemakkelijk uw woning in.Condens vochtprobleem

Veel vocht komt ook van binnenuit. Wij als mens produceren flink wat vocht door koken, wassen, douchen en ademen. Dit vocht zal condenseren op de koudste plekken. U heeft het vast wel eens gezien, beslagen ramen door vocht dat condenseert. Op dat moment zijn de ramen het koudste oppervlak in de ruimte.
Ongeïsoleerde muren kunnen ditzelfde effect geven. Vocht slaat neer op uw binnenmuren en er ontstaan vochtplekken, of zelfs schimmel.

Schimmels in uw leefruimte zijn niet gezond. Ook huisstofmijt gedijt goed in een vochtig klimaat. De luchtkwaliteit in uw woning wordt steeds slechter. Allergieën en zelfs astma kunnen ontstaan door dit ongezonde binnenklimaat. Zodra uw spouwmuur wordt voorzien van isolatie is dit niet langer een koud oppervlak, er ontstaat een gezonde leefomgeving.

Ventilatie is belangrijk, ook na spouwmuurisolatie

Kent u de verhalen over problemen na spouwmuurisolatie? Gelukkig zijn deze problemen vaak gemakkelijk te voorkomen. Zodra er isolatie aangebracht wordt ontstaat er een nieuwe situatie. De natuurlijke ventilatie, die bij sommige woningen eerder via de spouwmuur liep, komt te vervallen.
Maar ventilatie is uitermate belangrijk voor een gezonde leefomgeving.

Het vocht dat wij produceren, en de CO2 die wordt uitgeademd, moet de woning kunnen verlaten om de luchtkwaliteit goed te houden. Voldoende ventilatie zorgt voor toevoer van verse lucht en zuurstof. Een goede basisventilatie kan bijvoorbeeld worden geregeld met ventilatieroosters.

Een slechte luchtkwaliteit kan gezondheidsklachten opleveren zoals verkoudheidsklachten, hoofdpijn en vermoeidheid.

Maak uw woning gezonder met isolatiespouwmuurisolatie


Een gezonder woonklimaat? Goede woningisolatie helpt u hierbij. Als gespecialiseerd isolatiebedrijf, weten wij precies wat uw woning nodig heeft voor optimale besparing en een gezond binnenklimaat. Daarom geven wij graag passend advies over de beste toepassingen voor uw woning.

Wij kunnen alle vormen van woningisolatie toepassen en bekijken uw woning als één geheel. Zo stemmen wij uw spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie op elkaar af voor het beste resultaat. Wij gaan altijd voor de hoogst haalbare besparing.

Wilt uw weten wat er mogelijk is in uw woning? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Reactie plaatsen