Spouwmuurisolatie aanbrengen bij renovatie

Spouwmuurisolatie aanbrengen bij renovatie

Is uw woning toe aan renovatie? Pak dan meteen uw spouwmuurisolatie aan. Het levert u grote voordelen en besparingen op. Niet alleen bij woningen waar geen isolatie in de spouwmuur aanwezig is. Ook bij woningen met oude spouwmuurisolatie is veel winst te behalen.

Woningen werden vroeger anders gebouwd dan nu. En de isolatiematerialen zijn bijna niet meer met elkaar te vergelijken.
Pas vanaf ongeveer 1973 werd er tijdens de woningbouw een dunne laag spouwmuurisolatie toegepast. De werking van deze isolatielaag is door de jaren heen flink verminderd. Neem het na-isoleren van de spouwmuren dan ook zeker op in uw renovatie plannen.

Aandachtspunten bij spouwmuurisolatie tijdens renovatie

Als u spouwmuurisolatie wilt toepassen tijdens de renovatie zijn er een aantal aandachtspunten waar u rekening mee moet houden. De bouweisen waren vroeger heel anders dan nu. Zo werden woningen voor 1920 enkelsteens gebouwd. Later kwam de spouwmuur, maar deze was nog niet voorzien van spouwmuurisolatie.
De bouwmaterialen en technieken werden steeds beter. Daardoor werden woningen steeds beter bestand tegen vocht. De betere isolatie zorgde ervoor dat het energieverbruik naar beneden ging.

Woningen die nu gebouwd worden krijgen een vochtwerende laag op de eerste rij stenen. Dit houdt grondvocht tegen. Bij oudere woningen werd dit nog niet gedaan. Vocht kan hierdoor vrij spel krijgen en optrekken in de muur. Houdt hier rekening mee bij de renovatie.

Ook via de kruipruimte kan vocht de woning in komen. Optrekkend vocht moet worden tegengegaan, om vochtproblemen te voorkomen. Let daarom goed op vochtige plekken en voorkom dat het vocht uw woning binnenkomt.
Wanneer u hier geen aandacht aan besteed, en uw spouwmuren isoleert, ontstaat er een domino-effect. Het vocht vanuit de kruipruimte kan niet meer weg via de spouw en zal ophopen in uw woning. Met alle gevolgen van dien.

renoveren

Total woningisolatie aanpakken bij renovatie

Gaat u grondig renoveren dan wilt u voor de komende jaren klaar zijn. Om uw woning echt aan de huidige eisen te laten voldoen is het aanpakken van de totale woningisolatie een vereiste. Niet alleen uw wooncomfort gaat hiermee omhoog. Uw leefklimaat wordt gezonder en uw stookkosten zullen drastisch verlagen. De CO2 uitstoot wordt duidelijk minder, dat is goed voor het milieu én uw portemonnee. Het betere energielabel zorgt er ook voor dat uw woning in waarde stijgt.

Pak dus tijdens de renovatie niet alleen de spouwmuurisolatie aan, maar kijk naar de woningisolatie als één geheel. In combinatie met bodemisolatie, vloerisolatie en dakisolatie is uw woning klaar voor de toekomst.

Isolatie advies voor uw renovatie?


Welke isolatiematerialen zijn het beste voor uw renovatie project? En kunt u deze zelf aanbrengen of is het beter dit door een ervaren isolatiebedrijf te laten uitvoeren? Een goed isolatiebedrijf zal u eerst van passend advies voorzien. Want alleen goed op elkaar afgestemde woningisolatie zal optimaal resultaat opleveren.

Woningisolatie is uw aandacht zeker waard. Als u het goed aanpakt zult u deze eenmalige investering al binnen enkele jaren terugverdienen. Daarna blijft u genieten van een aangenaam woonklimaat en een lage energierekening.

Onze isolatiespecialisten kijken graag met u mee, hoe u optimaal kunt profiteren van uw renovatie werkzaamheden. Wij zijn gespecialiseerd in alle woningisolatie, u kunt dus bij ons terecht voor bodemisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie.

Ook na-isoleren is voor ons geen probleem. Wij leveren hiervoor een speciaal isolatiemateriaal, Helmfoam genaamd, dat zeer goede isolerende eigenschappen heeft.
Een groot voordeel voor u, oude isolatielagen mogen blijven zitten. Dat scheelt u veel tijd en geld. Wilt u vrijblijvend de mogelijkheden met ons bespreken? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.
Reactie plaatsen