Ervaringen met spouwmuurisolatie

Ervaringen met spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie hoort een positieve ervaring te zijn. Het woonklimaat hoort te verbeteren, eventuele vochtproblemen verdwijnen en uw energierekening gaat omlaag. Toch zijn er ook negatieve verhalen te horen.

Soms gaat het helemaal fout bij het aanbrengen van spouwmuurisolatie. Maar hoe komt dat toch? En nog belangrijker, hoe voorkomt u dat u een negatieve ervaring met spouwmuurisolatie krijgt.

Positieve ervaringen na spouwmuurisolatie

Gelukkig hebben de meeste mensen positieve ervaringen met spouwmuurisolatie. Maar op internet zijn vaak vooral de negatieve verhalen te zien. En dat kan u afschrikken om spouwmuurisolatie aan te laten brengen, dat zou zonde zijn.
Want er zijn veel positieve kanten aan deze isolatievorm.

Enkele van de veelgehoorde positieve ervaringen zijn:spouwmuurisolatie
 • Direct resultaat
 • Besparing op de energie rekening
 • Aangename temperatuur in huis
 • Gelijkmatig verdeelde warmte
 • Niet langer kille muren en tocht in huis
 • De woning wordt meer waard
 • Weinig tot geen overlast bij het aanbrengen
 • Snel geplaatst

Bent u ondanks deze positieve punten nog niet overtuigd? Hieronder gaan we nog wat verder in op de herkomst van de negatieve ervaringen.

Voorkom negatieve ervaringen met spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie aanbrengen doet u niet zomaar. Het is erg belangrijk dat het juiste isolatiemateriaal gekozen wordt, en dat deze ook op de goede manier wordt aangebracht. Doet u dit niet dan kan het flink mis gaan.
Een isolatiebedrijf met onvoldoende ervaring kan u verkeerde informatie geven. Ook kunnen zij het isoleren van uw spouwmuur, of het na-isoleren van uw muur, op de verkeerde manier uitvoeren. Dit kan voor u vervelende gevolgen hebben.

Een ervaren isolatiebedrijf zal altijd eerst uw muren grondig inspecteren, en gaan voor een isolatieoplossing die past bij uw woning. Want alleen met de juiste informatie kunt u een goede en weloverwogen keus maken. De meeste negatieve ervaringen hadden voorkomen kunnen worden door professioneel advies.

Veel gehoorde negatieve ervaringen:Negatieve ervaringen spouwmuurisolatie
 • Vochtproblemen
 • Schimmelvorming op de binnenmuren
 • Kapot gevroren gevel
 • Koude, vochtige plekken in de muur
 • Weinig besparing

Deze negatieve ervaringen hadden kunnen worden voorkomen met een goede inspectie. Dan weet u zeker dat uw muur geschikt is voor isolatie. Zodra er puin of vervuiling in uw spouwmuur aanwezig is zorgen deze voor koudebruggen. Hiermee wordt de werking van de isolatie enorm vermindert. Ook vochtproblemen kunnen hierdoor ontstaan.

Wordt het verkeerde isolatiemateriaal gekozen dan vallen de resultaten tegen. Juist spouwmuurisolatie is van alle woningisolatie de best renderende. Daarom is een advies op maat zo belangrijk. Een smalle spouwmuur heeft een zeer goed isolatiemateriaal nodig, met een zeer hoge isolatiewaarde. Wordt hier een isolatiemateriaal geplaatst met een lage isolatiewaarde dan zult u nauwelijks verschil merken.

Gun uzelf een positieve ervaring met spouwmuurisolatie

Natuurlijk wilt u uzelf de negatieve ervaringen besparen. Dit kunt u doen door te kiezen voor een samenwerking met een ervaren isolatiebedrijf. Helmwijk B.V. in Bleiswijk is gespecialiseerd in complete woningisolatie. Door uw woning als één geheel te bekijken kunnen wij u het beste advies geven over wat uw woning nodig heeft voor optimaal resultaat.

Onze isolatiespecialisten voeren altijd een inspectie uit. Er wordt dan gekeken of uw spouwmuur breed genoeg is, of er vervuiling of oude isolatie aanwezig is en hoe de staat van uw gevel is. Dit is belangrijke informatie die nodig is voor de juiste aanpak. Ook de ventilatie speelt een belangrijke rol.
Vaak loopt de ventilatie van uw kruipruimte via de spouwmuur. Als deze opeens geblokkeerd wordt na het aanbrengen van spouwmuurisolatie kunnen vochtproblemen ontstaan. Dit willen wij uiteraard voorkomen.

Meer weten over spouwmuurisolatie? Of benieuwd wat het voor uw woning kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en een offerte.
Reactie plaatsen