Spouwmuurisolatie en vochtproblemen, de oorzaak en de oplossing

Spouwmuurisolatie en vochtproblemen, de oorzaak en de oplossing

Spouwmuurisolatie wordt vaak in verband gebracht met vochtproblemen. Na het aanbrengen van spouwmuurisolatie worden de bewoners ‘opeens’ geconfronteerd met vochtproblemen. Maar in hoeverre is spouwmuurisolatie de oorzaak van het vochtprobleem?

Soms worden vochtproblemen inderdaad veroorzaakt door het slecht aanbrengen van spouwmuurisolatie. Zeker wanneer er niet goed gelet is op de staat van de muren en dakgoot kan regenwater voor vochtproblemen zorgen na isolatie.
Vaak ligt de oorzaak van vochtproblemen niet bij de spouwmuurisolatie, maar ergens anders.

Vochtproblemen na spouwmuurisolatie, de oorzaak

In uw woning produceert u veel leefvocht, denk bijvoorbeeld aan koken, wassen en douchen. Dit vocht moet uw woning weer kunnen verlaten. Spouwmuren zonder isolatie zorgen voor een natuurlijke ventilatie. U kunt dit als (schijn)tocht ervaren tijdens gure herfstdagen. Dit geeft een onaangenaam gevoel in huis.

Door uw spouwmuren van isolatie te voorzien kan het vocht niet langer via deze natuurlijke ventilatie uw woning uit. Er zal een andere vorm van ventilatie voor in de plaats moeten komen.schimmelvorming door vocht

Een andere belangrijke oorzaak van vochtproblemen in huis is optrekkend vocht. Uw kruipruimte is een vochtige plek, vaak kan vocht gemakkelijke vanuit uw kruipruimte uw woning binnen komen. U kunt dit terugzien op uw muren, rondom uw ramen en bij plafonds. Hier ontstaan vochtige plekken door condens, en zelfs schimmelplekken kunnen ontstaan.

Spouwmuurisolatie is hier niet de oorzaak van het vochtprobleem. Het probleem zit elders in uw woning.

Vochtproblemen door spouwmuurisolatie, de oplossing

Wilt u graag spouwmuurisolatie, maar geen vochtproblemen? Kies dan voor een ervaren isolatiebedrijf. Een isolatiedeskundige zal uw spouwmuur uitvoerig inspecteren en het juiste isolatiemateriaal gebruiken.

De isolatiedeskundige let goed op factoren die vochtproblemen in de hand kunnen werken. Een natte kruipruimte of schade aan uw muur of dakgoot vraagt om extra aandacht. Met passend advies en de juiste maatregelen worden vochtproblemen in de toekomst voorkomen.

Zo kan uw isolatiebedrijf u aanraden eerst de natte kruipruimte aan te pakken voor verder te gaan met spouwmuurisolatie en/of dakisolatie.
Is uw vloerisolatie nog niet op orde dan is het aan te raden dit eerst te doen. Een goede bodemisolatie, zoals DroCom isolatiechips, houdt vocht op de bodem van uw kruipruimte vast. De luchtlaag tussen de bodemisolatie en uw vloer wordt droog. Vocht komt niet langer uw woning binnen. Zo worden vochtproblemen al opgelost, nog voor u ze als een probleem ervaart.

Drocom IsolatieChips

Vochtproblemen bij spouwmuurisolatie voorkomen

U kunt eenvoudig vochtproblemen bij spouwmuurisolatie voorkomen. Wanneer u uw woning meer isoleert wordt goede ventilatie belangrijker. Het woonvocht moet uw woning eenvoudig kunnen verlaten om condenseren tegen muren, plafonds en ramen tegen te gaan. Met goede ventilatie voorkomt u dat vocht een probleem wordt in uw woning.

Regelmatig luchten is een oplossing om vochtproblemen te voorkomen. Ventilatieroosters in uw ramen zorgen voor een constante ventilatie.
Is uw woning voorzien van een ventilatiesysteem? Laat deze altijd aan staan. Zolang de frisse lucht door uw hele woning kan stromen behoudt u een gezond leefklimaat.

Spouwmuurisolatie zonder vochtproblemen

Spouwmuurisolatie zonder vochtproblemen? Wij helpen u graag aan goede spouwmuurisolatie. Doordat wij alle vormen van woningisolatie toepassen, en isolatie bij ons altijd maatwerk is, bent u bij ons verzekerd van probleemloze isolatie.
Wij passen de isolatie aan op uw woning en wensen, om zo een optimaal resultaat te bereiken.

Onze isolatiespecialisten voeren altijd een grondige inspectie uit en geven u eerlijk advies. Zo kunt u genieten van uw spouwmuurisolatie zonder vochtproblemen. En natuurlijk van een aangenaam woonklimaat en een fijne besparing op uw energiekosten.

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden van spouwmuurisolatie bij uw woning te bespreken.
Reactie plaatsen