Uw spouwmuurisolatie laten controleren

Uw spouwmuurisolatie laten controleren

De spouwmuurisolatie van veel woningen laat heel wat te wensen over. Daarom kan het laten controleren van uw spouwmuurisolatie u veel winst opleveren. De woningen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1975 werden al wel voorzien van een spouwmuur, maar zelden van isolatiemateriaal. Pas vanaf 1975 werd spouwmuurisolatie bij de bouw toegepast. Al was dat vaak maar een dunne laag. En het isolatiemateriaal dat in die tijd voorhanden was, is niet te vergelijken met de materialen van nu.

Twijfelt u of uw spouwmuren voorzien zijn van isolatie? Of wilt u weten of de isolatiemaatregelen die de vorige bewoners hebben toegepast u de hoogte besparing opleveren? Vraag een isolatiespecialist uw spouwmuren te controleren.

Spouwmuurisolatie laten controleren, wat levert het u op?Isolatie controle

Ook als uw spouwmuren al voorzien zijn van een isolatielaag, dan nog is er vaak een flinke besparing te behalen. De isolatiematerialen zijn de afgelopen jaren flink verbeterd. Oude isolatiematerialen zijn minder goed bestand tegen vocht. Ook zijn ze niet zo vormvast als de moderne materialen. Daardoor kan het materiaal in de spouwmuur gaan vervormen en inzakken. Lege plekken in uw muur laten vocht en kou door, u verliest hier warmte en loopt het risico op vochtproblemen in huis.

De besparingen die tegenwoordig behaald worden zijn niet te vergelijken met die van vroeger. Ook later aangebrachte isolatie kan vaak nog worden verbetert, niet alle isolatiebedrijven zijn gespecialiseerd in na-isolatie.
Controle van uw spouwmuurisolatie kan u veel opleveren. Goede na-isolatie kan u honderden euro’s per jaar besparen. Dus twijfelt u over de isolatie van uw spouwmuur? Neem contact op met een ervaren isolatiebedrijf en vraag een controle van uw spouwmuur aan.

Hoe werkt de controle van uw spouwmuurisolatie?

Om uw spouwmuurisolatie te controleren moet er in de muur gekeken worden. Er zijn verschillende manieren waarop een controle kan worden uitgevoerd. Meestal wordt er een onderzoek uitgevoerd met een camera. Via een klein gaatje, in de voeg van de muur, wordt er een endoscoop in uw muur gebracht. Hiermee kan uw spouw goed worden gecontroleerd en weet u meteen waar u aan toe bent. Dit is een zeer betrouwbare manier om uw spouwmuur te laten controleren.

Het onderzoek met de endoscoop kan meteen de algehele staat van uw spouwmuur laten zien. Zeker als er nog geen isolatie aanwezig is. Vervuiling in de spouw, zoals cementbaarden, kunnen een goede isolatie in de weg staan. Deze en andere vervuiling moet eerst worden verwijderd voordat er een mooie, egale isolatielaag kan worden aangebracht.

Een andere manier om uw spouwmuren te controleren is met een warmtebeeld camera. Niet geïsoleerde woningen laten op de camera beelden duidelijk zien waar de warmte de woning verlaat. Warmte ‘lekkages’ zijn op deze manier ook goed te zien.

Kosten besparen met spouwmuurisolatie controle

U kunt flink wat stookkosten besparen door uw spouwmuurisolatie te laten controleren. Is uw woning na 1975 gebouwd? Dan is de kans groot dat deze bij de bouw is voorzien van een dun laagje isolatiemateriaal. De materialen die zo’n 40 jaar geleden werden gebruikt waren van matige kwaliteit. Ze waren vaak niet vormvast, waardoor het materiaal naar beneden kan zakken in uw muur. Ook is het tegenwoordig mogelijk om in dikkere lagen te isoleren. En hoe dikker de isolatielaag, hoe hoger uw besparing. Na-isoleren kan daarom zeer rendabel zijn.Helmfoam na isoleren

Na-isoleren is een vak apart. Niet elk isolatiebedrijf heeft hier ervaring mee en zal deze werkzaamheden willen en kunnen uitvoeren. Ook zijn er maar enkele isolatiematerialen geschikt voor na-isolatie. Wij werken met Helmfoam. Dit speciale isolatiemateriaal comprimeert de bestaande isolatie zodat er een egale, naadloze isolatielaag ontstaat die optimaal resultaat levert. Helmfoam is niet gevoelig voor vocht en perfect bestand tegen vervorming en inzakking.

Spouwmuur controle, dan weet u waar u aan toe bent


De controle van uw spouwmuren is zeer belangrijk. Een goed isolatiebedrijf zal altijd eerst de muren inspecteren voor er isolatie wordt aangebracht. Zo weet u waar u aan toe bent, en wordt eventuele vervuiling in de spouw ontdekt voordat het problemen op kan leveren.
Vervuiling in de spouw kan koudebruggen veroorzaken, hierdoor zal u minder rendement behalen en bestaat de kans op vochtplekken op uw binnenmuren.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van spouwmuurisolatie bij uw woning? Of wilt u weten wat na-isolatie u op kan leveren? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren en informeren u graag.
Dennis
Door

Dennis

op 03 Nov 2020

Inderdaad, wat kost een spouwmuurcontrole? Ik weet dat de vorige bewoners ooit spouwmuurisolatie hebben toegepast, maar in welke staat dit is?!

J. Blom
Door

J. Blom

op 24 Jul 2020

Wat kost spouwmuurcontrole met endoscoop en warmtebeeldcamera? Wordt er ook een rapport van gemaakt?

Reactie plaatsen