Spouwmuurisolatie aanbrengen, kunt u dit zelf?

Spouwmuurisolatie aanbrengen, kunt u dit zelf?

Spouwmuurisolatie aanbrengen is een vak apart. Hoeveel ervaring u ook heeft als doe-het-zelver, een goede en effectieve isolatielaag aanbrengen in een spouwmuur doet u niet zomaar even. Bij een bestaande woning is het belangrijk eerst te kijken of uw spouwmuur überhaupt geschikt is voor spouwmuurisolatie.
Of is uw muur al voorzien van oud isolatiemateriaal, dat zijn beste tijd wel heeft gehad? Ook hier kan een optimaal isolerende laag worden aangebracht. Maar neem daarvoor wel een goede isolatiespecialist in de arm.

Een gespecialiseerd isolatiebedrijf zal uw spouwmuur eerst onderwerpen aan een grondige inspectie. Deze controle is geen overbodige luxe en zal problemen achteraf voorkomen. Ook is de isolatiespecialist in het bezit van speciale apparatuur, en gereedschappen, om de spouwmuurisolatie zo goed en egaal mogelijk in uw spouwmuur aan te brengen. Daarnaast helpen zij u bij het kiezen van het juiste isolatiemateriaal, zodat u kunt genieten van het hoogste rendement.

Controle van uw spouwmuur, voor isolatie wordt aangebracht

Voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie is een goede controle noodzakelijk. Een inspectie van uw spouw geeft veel belangrijke informatie. Zo is niet elke muur geschikt voor spouwmuurisolatie. Oude isolatiematerialen, cementbaarden en puin in de spouw vragen om een andere aanpak.

Wanneer er lagen oud isolatiemateriaal aanwezig zijn, hoeft dit geen probleem te zijn voor na-isolatie. Wanneer het juiste isolatiemateriaal gebruikt wordt zal er een mooie, nieuwe en egale isolatielaag ontstaan die u een hoog rendement levert.

Cementbaarden en puin, dat met de bouw in de spouwmuur is achtergebleven, zijn een ander verhaal. Deze materialen horen niet thuis in de spouw en kunnen hier koudebruggen vormen. Dit zijn verbindingen tussen de binnen- en buitenmuur. Kou en vocht kunnen via deze bruggen uw woning binnendringen. Wanneer dit gebeurt krijgt u last van optrekkend vocht en schimmel op uw binnenmuur.
De isolerende werking van uw spouwmuurisolatie is dan niet optimaal. Zeker als er gekozen is voor een materiaal dat gevoelig is voor vocht, dan zakt uw isolatiewaarde tot bijna nihil.
Om dit te voorkomen is een goede controle van uw spouwmuur onmisbaar.

zelf spouwmuurisolatie aanbrengen woning

Welk isolatiemateriaal kiest u voor uw spouwmuur?


Isolatiematerialen zijn er in zeer veel verschillende soorten. Kijk alleen al eens in de bouwmarkten.
Maar niet elk isolatiemateriaal is geschikt als spouwmuurisolatie. En niet elk materiaal is geschikt voor uw woning. Tijdens de controle van uw spouwmuur wordt er belangrijke informatie verzameld. Bijvoorbeeld de breedte van de spouw, of er oude isolatielagen aanwezig zijn en de staat van de muur in zijn geheel. Deze en andere informatie bepalen mede welk isolatiemateriaal het meest geschikt is voor uw spouwmuur, en welk materiaal u het hoogte rendement zal opleveren.

Wij gaan altijd voor het hoogst haalbare rendement. Een zo dik mogelijke isolatielaag is hierbij essentieel. Daarom werken wij altijd met isolatieoplossingen op maat. Zo isoleren wij bijvoorbeeld bestaande spouwmuren, inclusief oude isolatielagen, optimaal met onze speciale Helmfoam. Hiermee voorzien wij uw spouwmuur van een prachtige, egale isolatielaag waar u zeer lang plezier van heeft.

Zelf spouwmuurisolatie aanbrengen?doe het zelver

Bijna alle isolatiemaatregelen in uw woning, zoals vloerisolatie, bodemisolatie en dakisolatie, kunt u zelf aanbrengen. Spouwmuurisolatie is een heel andere verhaal. U wilt geen muren openbreken om daar isolatiemateriaal tussen aan te brengen. Spouwmuurisolatie toepassen in een bestaande woning is daarom iets dat u niet zelf kunt doen. Hoe zou u een egale, naadloze isolatielaag kunnen aanbrengen tussen twee bestaande muren?

Uw isolatiespecialist heeft ervaring met het aanbrengen van spouwmuurisolatie. Om een mooie, egale laag aan te kunnen brengen worden er gaatjes in uw buitenmuur geboord. Dit gaat volgens een speciaal boorpatroon. Hier wordt vervolgens het isolatiemateriaal ingespoten.
Isolatiebedrijven hebben hiervoor een speciaal apparaat, waardoor er precies de juiste hoeveelheid isolatie per m2 wordt ingespoten. Deze apparaten zijn niet zomaar te huur.

Het is altijd aan te raden om deze werkzaamheden uit te laten voeren door een professional. Indien uw spouwmuurisolatie onvakkundig wordt aangebracht loopt u het risico op grote schade aan uw gevel en kozijnen.

Professioneel uw spouwmuurisolatie aan laten brengen

Kies voor een professioneel isolatiebedrijf om uw spouwmuurisolatie aan te laten brengen. Dan weet u zeker dat u het hoogste rendement uit uw isolatie zult halen. De isolatiespecialist brengt het isolatiemateriaal snel en vakkundig aan in uw spouwmuur.

Daarnaast heeft u garantie op het uitgevoerde werk, een veilig gevoel. En uw isolatiespecialist kan u helpen met subsidies, die mogelijk op uw situatie van toepassing zijn. Met het inhuren van een professional bespaart u uzelf veel tijd, en geld.

Wil uw weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij bespreken graag de mogelijkheden met u.
Reactie plaatsen