Wat is de terugverdientijd van spouwmuurisolatie?

Wat is de terugverdientijd van spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie heeft de kortste terugverdientijd van alle woningisolatie. Daardoor is deze vorm van isolatie zeer aantrekkelijk voor veel woningeigenaren. Uw investering heeft u in maximaal 5 jaar terug. Afhankelijk van uw woning en andere factoren kan deze tijd ook flink korter zijn. De besparing op uw energiekosten is zo groot dat u al binnen enkele jaren uw investering zult terugverdienen!

Enkele factoren die bepalend zijn voor uw terugverdientijd zijn de huidige gasprijzen, het rendement van uw HR ketel en de ligging van uw woning. Spouwmuurisolatie zal uw woning veel energiezuiniger maken en uw energierekening flink laten dalen.

Spouwmuurisolatie terugverdienenspouwmuurisolatie

Relatief lage kosten en een hoog rendement zorgen ervoor dat uw investering in spouwmuurisolatie snel is terugverdient. Hoe lang de exacte terugverdientijd is hangt af van verschillende factoren, maar het staat vast dat deze vorm van woningisolatie uw investering zeker waard is.
En ook als u uw investering heeft terugverdient, blijft u besparen, elk jaar weer.

Een gemiddelde woning zal zo’n 9 m3 per vierkante meter geïsoleerde muur gaan besparen. Dit is mede afhankelijk van uw stookpatroon. Maar als we van dit gegeven uitgaan betekent dit een terugverdientijd van 3 tot 3,5 jaar!
Als u ook nog gebruik kunt maken van een subsidie, dan wordt uw terugverdientijd nog korter!

Nog kortere terugverdientijd, met het juiste isolatiemateriaal


U verdient uw investering terug door te besparen op uw stookkosten. Hoe meer u kunt besparen, hoe korter de terugverdientijd zal zijn. Kies daarom het beste isolatiemateriaal voor uw woning. Om te bepalen welk materiaal het beste is kijkt u naar de isolatiewaarde, ofwel de lambda-waarde. Hoe lager deze waarde hoe beter het materiaal zal isoleren.

Wij werken met spouwmuurisolatiemateriaal met een lambda-waarde van 0,034 W/(m.K.).
Dit is beter dan de veelgebruikte EPS parels en gelijkwaardig aan PUR schuim, maar dan beter voor uw gezondheid.

Combineer uw woningisolatie voor nog meer voordeelDrocom IsolatieChips


Met alleen spouwmuurisolatie bent u er nog niet. Om uw woning goed te isoleren zult u ook uw vloerisolatie of bodemisolatie en dakisolatie moeten aanpakken. Door verschillende woningisolatie maatregelen te combineren zult u nog meer van de voordelen genieten. Uw woonklimaat zal nog verder verbeteren en u zult nog meer besparen op uw energierekening.

Zorg er altijd voor dat u uw woning in de juiste volgorde isoleert. Begin met de bodem- of vloerisolatie, hier komt vaak het meest vocht vandaan. Dit wilt u als eerste uit uw woning weren. Daarna kunt u de spouwmuurisolatie aanpakken en als laatste het dak isoleren. Zo voorkomt u dat uw woning een ‘stolp’ wordt waar het vocht in gevangen wordt.

Terugverdientijd laten berekenen

Wilt u weten hoe kort uw terugverdientijd is? Wij berekenen dit graag voor u, uitgegaan van de huidige gasprijzen. Daarnaast informeren wij u graag over de subsidies die momenteel gelden in uw gemeente of via de overheid.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u en voorzien u van passend advies, afgestemd op uw woning.
Reactie plaatsen