Parels als spouwmuurisolatie

Parels als spouwmuurisolatie

Parels zijn een van de beschikbare isolatiematerialen voor spouwmuurisolatie. ‘Parels’ klinkt heel exclusief, maar dat valt reuze mee. Ze worden ook wel EPS korrels genoemd. U zult ze herkennen als piepschuim korrels. De EPS parels zijn gemaakt van Expandeerbaar Polystyreen.

Isolatieparels worden regelmatig toegepast om lege spouwmuren van isolatie te voorzien. Ook als na-isolatie materiaal worden ze ingezet, als er voldoende ruimte in de spouwmuur aanwezig is. Isolatieparels zijn milieuvriendelijk en damp doorlatend.

Spouwmuurisolatie met parels laten uw energiekosten tot wel 20% dalen.

Hoe werken parels als spouwmuurisolatie

Stilstaande lucht is de beste isolator. Als er parels in uw spouwmuur worden aangebracht zal de isolatielaag voor zo’n 2% uit polystyreen bestaan. De rest is lucht.
Omdat isolatieparels voornamelijk uit waterstof en koolstof bestaan is het een zeer milieuvriendelijk materiaal. Het is onschadelijk voor de gezondheid.

De duurzaamheid van parels als spouwmuurisolatie is zeer goed. Ook op de lange termijn blijft de isolatiewaarde van parels goed. Onderzoeken hebben uitgewezen dat zelfs na 40 jaar de werking onverminderd was.

Wanneer u isolatieparels als spouwmuurisolatie toepast zal deze isolatievorm de levensduur van uw woning overtreffen. Groot voordeel, de isolatieparels kunnen bij de sloop van de woning verwijderd worden en volledig gerecycleerd.

Het aanbrengen van isolatieparels in de spouwmuur

Wanneer uw spouwmuur geïsoleerd wordt met isolatieparels worden er kleine gaatjes in uw buitengevel geboord. Via deze gaatjes wordt er, met een speciaal apparaat, het isolatiemateriaal aangebracht.

De spouwmuur moet een minimale breedte hebben van 3 centimeter om optimaal resultaat te behalen met isolatieparels. Uiteraard mogen er geen koudebruggen aanwezig zijn. Achtergebleven vuil, bouwafval en cementbaarden kunnen voor vervelende vochtproblemen zorgen. Ook zal de werking van de isolatielaag hierdoor drastisch verminderen.

Doordat de isolatieparels zeer licht van gewicht zijn wordt er tijdens het aanbrengen een soort lijm mee gespoten. Dit zorgt ervoor dat de parels netjes op hun plek blijven liggen. Het speciale apparaat waarmee de parels in uw muur worden aangebracht zorgt ervoor dat precies de juiste hoeveelheid per m2 wordt ingeblazen. Als alle isolatieparels zijn aangebracht worden de gaatjes weer netjes afgedicht. U kunt direct gaan genieten van een comfortabel geïsoleerde woning.

Spouwmuurisolatie met parels

Verschillende soorten isolatieparels


Isolatieparels zijn er in verschillende soorten, te herkennen aan de verschillende kleuren. Elk heeft zijn eigen isolatiewaarden en technische eigenschappen. Het is belangrijk dat u kiest voor het isolatiemateriaal met de laagste lambdawaarde. Deze isoleert het beste. De regel is hier; hoe lager de waarde, hoe beter de isolatie.

Wij gebruiken Neopixels isolatieparels. U herkent deze aan de grijze kleur. Dit komt doordat er grafiet in verwerkt is. In tegenstelling tot de witte parels hebben de grijze Neopixels parels een isolatiewaarde die wel 20% hoger ligt. Grafiet geeft een betere warmte reflectie.

Met een lambdawaarde van 0,033 W/m.K. hebben deze parels de hoogste isolatiewaarde.

Isolatieparels kiezen als spouwmuurisolatie?

Waarom zou u isolatieparels kiezen als spouwmuurisolatie? Door de grote hoeveelheid stilstaande lucht is de isolerende werking van de parels uitstekend. Doordat ze ongevoelig zijn voor vocht heeft u geen last van schimmelvorming en bacteriën in uw isolatiemateriaal.

Daarnaast zijn isolatieparels milieuvriendelijk, ze zijn 100% te recyclen en vormen daarmee een duurzame oplossing voor uw woningisolatie. De parels zijn vrij van schadelijke, chemische stoffen waardoor ze een prima alternatief vormen voor PUR schuim isolatie.

Isolatieparels, de beste oplossing?


Welk isolatiemateriaal het beste is voor uw spouwmuur moet een inspectie van uw muur uitwijzen. U heeft de keus uit verschillende isolatiematerialen, elke met zijn eigen voor- en nadelen.
Niet elke materiaal zal geschikt zijn voor uw spouwmuur. De hoeveelheid beschikbare ruimte en de staat van de muur zullen uw keus beperken.

Is uw spouw niet breed genoeg en/of is deze grotendeels gevuld met oud isolatiemateriaal dan zullen er geen isolatieparels aangebracht kunnen worden. Een ander isolatiemateriaal is dan een betere keus.
Vooral voor na-isoleren is Helmfoam een goed isolatiemateriaal. Het drukt met het grootste gemak oude isolatielagen samen en vorm een mooie, egale isolatielaag in uw spouwmuur.

De beste spouwmuurisolatie voor uw woning

Wilt u weten welk spouwmuurisolatiemateriaal bij uw woning het beste rendement geeft? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze isolatiespecialisten inspecteren uw spouwmuur en geven u passend advies, voor het beste resultaat.

Wij gaan altijd voor het hoogst haalbare resultaat. Wilt u weten wat bij uw woning mogelijk is? Vraag het ons!
Reactie plaatsen