Helmfoam als spouwmuurisolatie

Helmfoam als spouwmuurisolatie

Helmfoam is een van de minder bekende isolatiematerialen dat, onder andere, kan worden toegepast als spouwmuurisolatie. De buitengewone eigenschappen van Helmfoam bieden u de gelegenheid om eerder geïsoleerde spouwmuren een perfecte na-isolatie te geven.

Er zijn verschillende isolatiematerialen die geschikt zijn voor spouwmuurisolatie. Enkele van de bekendste zijn wel glaswol, polystyreen korrels en PUR schuim. Van deze drie geeft PUR schuim de beste isolerende werking, maar daartegenover staan wel de negatieve bijeffecten die dit isolatiemateriaal heeft. Zo zijn er mensen die na het aanbrengen van PUR schuim isolatie gezondheidsklachten kregen.

Daarom laten wij u graag kennismaken met Helmfoam. Een geweldig alternatief voor PUR schuim, met alle positieve eigenschappen, maar niet de negatieve effecten.

Wat is Helmfoam?

Bij het toepassen van Helmfoam worden geen schadelijke stoffen gebruikt. Helmfoam is een vloeibaar schuim. Het wordt in de muren gegoten en zet daar niet uit zoals PUR schuim. Er is dus geen risico op een te hoge spanningsdruk in de spouw, zoals bij PUR wel het geval kan zijn, als het niet zorgvuldig wordt aangebracht. Schade aan spouwbladen en ramen wordt daarmee voorkomen.

Om Helmfoam op te schuimen wordt er gebruik gemaakt van lucht, daardoor is het volledig geurneutraal en onschadelijk voor uw gezondheid.
Het schuim laat zich uitermate goed verdelen. Het plakt niet, zodat het ook de kleinste hoekjes en gaatjes netjes kan opvullen. In uw spouw vormt Helmfoam een perfecte isolatielaag met een ideale isolatiewaarde.

Helmfoam spouwmuurisolatie

Toepassing van Helmfoam

Door de bijzondere eigenschappen van Helmfoam is dit isolatiemateriaal uitermate geschikt voor het na-isoleren van jaren ’70, ’80 en ’90 woningen. Bij deze woningen is bij de bouw al een dunne isolatielaag aangebracht. Maar de isolatie van nu is vele malen beter. Er zijn hier dan ook flinke besparingen te behalen.

Vaak zijn de oude isolatielagen verzakt en laten grote ongeïsoleerde plekken achter. Het verwijderen van het oude isolatiemateriaal is geen optie. Maar met Helmfoam kunt u deze muren perfect na-isoleren, en toch aan de moderne isolatiestandaarden voldoen.

Veel isolatiebedrijven doen niet aan na-isoleren. Helmwijk pakt deze klus graag aan. Door onze Helmfoam te gebruiken kunnen wij uw muren voorzien van een perfecte spouwmuurisolatie, zonder eerst de oude lagen te verwijderen.
Helmfoam zal namelijk, in uw muur, de oude isolatielagen samendrukken en alle ruimte vullen. Zo geniet u van een zo dik mogelijke spouwmuurisolatie, een flink lagere energierekening en een aangenaam warme woning.

Uiteraard kan Helmfoam ook worden toegepast in lege spouwmuren en het functioneert uitstekend als isolatie op dakhellingen, en in holle plafonds.

Helmfoam spouwmuurisolatie

Voordelen van Helmfoam


Helmfoam heeft veel voordelen. Wij zouden bijna willen zeggen, alle positieve eigenschappen van de isolatiematerialen op de markt zijn in dit materiaal samengebracht.
Zo is Helmfoam ongevoelig voor vocht en heeft daardoor geen last van schimmelvorming. Door de open celstructuur is het dampopen, wat bijdraagt aan een gezond binnenklimaat. En deze isolatieoplossing is brandveilig, dat geeft u een veilig gevoel.
  • Naadloze afdichting
  • Uitstekende isolatiewaarde
  • Waterafstotend
  • Luchtdoorlatend
  • Geurloos
  • Onschadelijk voor de gezondheid
  • Brandveilig, brandklasse B2
  • Duurzaam en vormstabiel
  • Ongevoelig voor temperatuurswisselingen
  • Hoge besparing op de energierekening
  • Zeer geschikt voor na- en herisoleren van bestaande spouwmuren
  • Geschikt voor isoleren van lege spouwen

Het aanbrengen van Helmfoam

Net als vele andere isolatiematerialen wordt Helmfoam vanaf de buitenzijde aangebracht. Hiervoor worden diverse gaatje in de voegen van uw muur geboord. Via deze gaatjes wordt Helmfoam in uw muur gegoten. Dit gebeurt met uiterste precisie, zodat de exacte hoeveelheid isolatiemateriaal per m2 in de muur wordt aangebracht. Na afloop worden de gaatjes weer netjes dichtgemaakt.

Bij de meeste woningen zijn alle muren binnen één dag voorzien van spouwmuurisolatie. U kunt direct beginnen met besparen en genieten van een aangenaam aanvoelende woning.

Helmfoam isolatie in uw woning?


Heeft onze Helmfoam isolatie uw interesse gewekt? Wij informeren u graag over de mogelijkheden en toepassingen in uw woning. Vraag een vrijblijvende offerte aan of stel uw vragen. Onze isolatiespecialisten helpen u graag.
Sjaak Steeneveld
Door

Sjaak Steeneveld

op 01 Feb 2020

Ik heb een hoekhuis met kap die plusminus 1.50 meter boven het dakvlak van de buurman uitkomt. Nu zijn driegevels geissoleerd met spouwisolatie behalve de tussen gevel met de buurman! Ik heb hierdoor condensproblemen vooral bij de schoorsteen (boven tegen het dak waar deze binnen komt). Hoe zou ik dit het beste kunnen issoleren? De spouw is totaal ruim twee verdiepingen hoog...!

Nick
Door

Nick

op 26 Nov 2020

Sjaak, Je kan de schoorsteen ook inpakken met bijv. Bitumen (levensduur van bitumen is circa 25 jaar). Zo creëer je een waterdichte laag en ben je ook van je vochtprobleem af. Laat de schoorsteen wel eerst goed drogen.

Edwin Gerritsen
Door

Edwin Gerritsen

op 26 Jun 2020

Beste Sjaak, Schoorstenen zijn doorgaans niet of nauwelijks thermisch onderbroken. Deze stralen dus veel koude naar binnen. Deze weghalen/vervangen voor een dubbelwandig geisoleerde doorvoer kan dus al helpen. Verder moet je de eerste 20cm van je spouw aan de bovenzijde isoleren door een steenwol met harde persing (ivm branddoorslag A1-s0,d0) in dampdichte folie te wikkelen. Deze breng je dan onder enige spanning van bovenaf klem in de spouw. De folie aansluitingen aftapen om damptransport in het steenwol te voorkomen (anders wordt het vochtig door condensatie van damp uit de woning die via de spouw het koudste punt op zoekt (is in de isolatie). Succes!

Reactie plaatsen