Gesiliconiseerde wol als spouwmuurisolatie

Gesiliconiseerde wol als spouwmuurisolatie

Gesiliconiseerde wol als spouwmuurisolatie is een geweldige upgrade van uw wooncomfort, naast de fikse besparing op uw energierekening. Zonder geïsoleerde muren kan uw woning koud, vochtig en onaangenaam aanvoelen. In sommige gevallen lijkt het zelfs te tochten.
Door de spouw op te vullen met isolatiemateriaal zal uw woning aangenaam warm worden en comfortabel aanvoelen.

In dit artikel laten wij u zien wat gesiliconiseerde wol is, hoe het werkt en welke positieve eigenschappen uw wooncomfort zullen verhogen.

Wat is gesiliconiseerde wol

De grondstof voor gesiliconiseerde wol is zuiver glaswol. Dit bestaat voor 98% uit glas, ruim 60% hiervan is gerecycled. Er worden geen chemische middelen of kunstmatige kleurstoffen gebruikt om dit isolatiemateriaal te maken. Daardoor is het een duurzame isolatieoplossing die goed is voor mens en milieu.

Doordat de wol behandeld wordt met siliconen wordt ze waterafstotend en ongevoelig voor schimmelvorming. Dit is een belangrijke eigenschap voor isolatiemateriaal. Vocht van buitenaf en condensvorming van binnenuit kan zeer negatieve gevolgen hebben. Als dit vocht uw isolatielaag aantast zorgt dit voor vervelende vochtproblemen en een flinke verlaging van de isolatiewaarde.

De siliconen behandeling zorgt ervoor dat de inblaaswol geen vocht opneemt, maar het blijft wel ademen. Dit draagt bij aan een gezond binnenklimaat. Gesiliconiseerde inblaaswol voldoet dan ook aan de hoogst mogelijke norm voor binnenluchtkwaliteit.
Daarnaast is het onbrandbaar en reukloos. Het bevat geen formaldehyde, dat gezondheidsklachten en irritaties kan veroorzaken.

spouwmuurisolatie

De voordelen van gesiliconiseerde wol

Isoleren met gesiliconiseerde wol heeft veel voordelen. Verwerkt als inblaaswol kan het eenvoudig voor diverse isolatieoplossingen worden toegepast, zoals bij spouwmuurisolatie en dakisolatie.
Ook moeilijk bereikbare hoekjes en gaatjes worden moeiteloos opgevuld door dit isolatiemateriaal.

Naast goede isolerende eigenschappen heeft inblaaswol ook een goed geluiddempend effect. Hierdoor wordt u wooncomfort nog verder verhoogd. Geluiden van buiten, zoals een drukke weg, worden prima geïsoleerd.

Enkele voordelen van gesiliconiseerde inblaaswol:
  • Direct lagere stookkosten
  • Blijvend hoge isolatiewaarde
  • Werkt ook geluidisolerend
  • Waterafstotend
  • Voorkomt vochtdoorslag
  • Vormvast, zal niet inzakken
  • Geen risico op hoge spanningsdruk in de spouw
  • Aangenaam woonklimaat
  • Een einde aan kou en tocht in huis

Het aanbrengen van gesiliconiseerde wol

Het aanbrengen van de gesiliconiseerde inblaaswol gebeurt van buitenaf. U heeft er dus geen overlast van in uw woning. Er worden kleine gaatjes in uw buitenmuur geboord, netjes in de voegen. Dan wordt de inblaaswol met een speciaal apparaat in uw spouwmuur geblazen. Hier vormt zich een mooie, egale isolatielaag. Het apparaat regelt precies hoeveel materiaal er nodig is om de hele spouw op te vullen.

Nadat de inblaaswol in uw spouwmuur geblazen is worden de gaatjes weer netjes dichtgemaakt. Dit gebeurt met mortel die past bij uw voegen zodat er bijna niets meer van te zien is.
De werkzaamheden kunnen over het algemeen binnen één dag uitgevoerd worden.

Gesiliconiseerde wol is het ideale isolatiemateriaal


Bent u benieuwd wat gesiliconiseerde wol voor uw woning kan doen? Of de inblaaswol geschikt is voor uw spouwmuur kan een goede isolatiespecialist u vertellen. Laat altijd een controle uitvoeren voordat u spouwmuurisolatie laat aanbrengen.

Een van onze isolatiespecialisten komt graag bij u kijken of uw spouwmuur geschikt is voor isolatie. Of er wellicht al een isolatielaag aanwezig is, en welk materiaal u een zo hoog mogelijke besparing geeft. Een goede inspectie voorkomt problemen achteraf en biedt u een optimaal rendement.

Wilt u advies en een inspectie van uw spouwmuur? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag het ideale isolatiemateriaal voor uw woning te kiezen.
Reactie plaatsen