Spouwmuurisolatie voor uw garage

Spouwmuurisolatie voor uw garage

Is uw garage al voorzien van spouwmuurisolatie? Daar heeft u misschien nog niet over nagedacht. Het is tenslotte geen leefruimte. Maar toch kan de inpandige garage van grote invloed zijn op uw wooncomfort.
Ergens in uw woning bevindt zich een muur die direct grenst aan de garage. En een deur die u toegang geeft tot deze ruimte. Als uw garage niet geïsoleerd is kan het temperatuurverschil in de winter enorm zijn.

Loopt uw bovenverdieping door tot boven de garage? Dan kunt u veel stookkosten besparen door uw garage goed te isoleren.

Waarom uw garage van spouwmuurisolatie voorzien?

Een ruimte die u enkel als opslag of parkeerplaats voor auto of fiets gebruikt heeft geen isolatie nodig, denkt u wellicht.

Ongemerkt komt u vaker in de garage dan u denkt. Zeker als u hier een tweede koelkast, wasmachine of andere apparaten heeft staan. Iedere keer als u de garage in gaat komt er veel koude lucht uw woning binnen. Uw verwarming draait overuren om deze weer op te warmen.
Ook de deur naar de garage toe kan voor flink wat kou en tocht in huis zorgen.

Een goed geïsoleerde garage


Als uw hele woning goed geïsoleerd is, vergeet dan zeker niet uw garage. Hoe goed isoleert bijvoorbeeld uw garagedeur? Een deur zonder isolatie laat het binnen net zo koud worden als buiten. Een kamer boven de garage zal hierdoor in de winter een onaangenaam koude vloer hebben.

Dakisolatie of tussenvloer isolatie zal het comfort enorm verhogen. Vooral als de garage niet verwarmd is. Beschikt u wel over verwarming in uw garage dan stookt u voor de vogels, en dat is zonde. Goede isolatie houdt de warmte binnen.

Spouwmuurisolatie in garage

Heeft mijn garage spouwmuurisolatie

Een inpandige garage, die tegelijk met de woning is gebouwd, kan al voorzien zijn van spouwmuurisolatie. Vooral bij een woning van na 1980, waar spouwmuurisolatie standaard werd toegepast tijdens de bouw.
Maar zulke oude isolatielagen zijn niet vormvast, zoals tegenwoordig. Ze kunnen gaan verzakken in de muur waardoor de isolatiewaarde steeds meer afneemt.

Na-isoleren is hier de oplossing. De oude isolatielaag wordt aangevuld met een nette, stevige en effectieve isolatielaag.
Een later aangebouwde garage hoeft niet van spouwmuurisolatie te zijn voorzien. Als er wel een spouw aanwezig is kunt u deze alsnog vullen met goede isolatie. Heeft uw garage geen spouwmuur, ook dan is isolatie mogelijk.
Een nette isolatielaag aan de binnenzijde, afgewerkt met een voorzetwand, geeft u een mooie muurisolatie.

Aandachtspunten bij de isolatie van uw garage


Bij het isoleren van de garage zijn er aandachtspunten waar u rekening mee moet houden. Wanneer u motorvoertuigen in uw garage stalt is ventilatie belangrijk. Door de complete ruimte te isoleren wordt ook de ventilatie minder.
Het bouwbesluit heeft bepaald dat motorvoertuigen in een garage goede ventilatie nodig hebben. De voorgeschreven ventilatie laat het in de garage net zo koud worden als buiten. Isoleren heeft dan weinig zin.

Maar dat betekend niet dat u geen isolatie toe kunt passen. Door het plafond, en de muren die grenzen aan uw woning te isoleren voorkomt u dat de kou van de garage uw woning binnenkomt.

Hulp nodig bij het isoleren van uw garage?

U kunt bij ons terecht voor alle vormen van woningisolatie. Zowel dakisolatie, spouwmuurisolatie als vloer- en bodemisolatie verzorgen wij met veel plezier voor u.

Kunt u wel wat hulp gebruiken en twijfelt u wat de beste isolatieoplossing voor uw garage is? Laat een van onze isolatiespecialisten met u meekijken. Wij gaan altijd uit van maximale besparing en geven u passend advies. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.
Reactie plaatsen