Geïsoleerde spouwmuren na-isoleren

Geïsoleerde spouwmuren na-isoleren

Is uw spouwmuur al geïsoleerd bij de bouw? Dan nog kunt u veel winst behalen door uw spouwmuren te laten na-isoleren. Niet elk isolatiebedrijf kan deze werkzaamheden goed uitvoeren. Informeer dus goed voordat u een bedrijf op deze klus zet.
Soms krijgt u zelfs het advies eerst de oude isolatielagen te laten verwijderen, omdat er anders geen nieuwe laag kan worden aangebracht.

Dit is een ingrijpende verbouwing, waar u niet op zit te wachten. Gelukkig is dit lang niet altijd nodig. Meestal kunnen de oude isolatielagen gewoon blijven zitten. Dat is een stuk goedkoper en geeft u veel minder overlast.

Wij maken gebruik van Helmfoam, een speciaal isolatiemateriaal dat reeds geïsoleerde spouwmuren moeiteloos na-isoleert.

Waarom zou u geïsoleerde spouwmuren na-isoleren?

Bij woningen die gebouwd zijn vanaf 1975 kan er bij de bouw spouwmuurisolatie zijn aangebracht. Deze laag is niet te vergelijken met de isolatiematerialen die er tegenwoordig beschikbaar zijn. De oude lagen zijn veel dunner, en ondertussen flink verouderd. Vaak zijn ze gevoelig voor vocht, vervormd en ingezakt door de tijd.spouwmuurisolatie

Wanneer de oude isolatielagen naar beneden zakken in de spouwmuur ontstaan lege plekken. Kou heeft hier vrij spel en van het isolerende effect is weinig meer over. De hoogste tijd om deze isolatielaag te verbeteren.

Een nieuwe, egale isolatielaag aanbrengen in deze reeds geïsoleerde spouwmuur zal het wooncomfort flink verbeteren. Ook de stookkosten gaan naar beneden. Wellicht zullen zelfs eventueel aanwezige vochtproblemen hiermee opgelost worden.

Moderne isolatiematerialen zijn ongevoelig voor vocht en schimmelvorming. Ze zullen niet vervormen of inzakken, zoals de oude laag dat deed. Door uw muur van na-isolatie te voorzien bent u voor de rest van de levensduur van uw woning verzekerd van goede spouwmuurisolatie.

Hoe werkt na-isoleren?


Voordat een muur van na-isolatie wordt voorzien voeren wij altijd een controle uit. Het is belangrijk eerst de staat van de spouwmuur goed in kaart te brengen. Het laatste dat u wilt zijn vochtproblemen. En voor een optimaal resultaat is het belangrijk het juiste isolatiemateriaal te gebruiken.

Daarom meten we de dikte van de spouwmuur op. Zo kunnen wij u precies vertellen wat de mogelijkheden zijn. Ook kijken wij of er koudebruggen aanwezig zijn. Dit kunnen cementbaarden zijn, of puin dat bij de bouw is achtergebleven. Deze koudebruggen kunnen voor vervelende vochtproblemen zorgen en verminderen het resultaat van de isolatie.

Ziet alles er goed uit dan kan het na-isoleren beginnen. Hiervoor gebruiken wij speciale apparatuur. Er worden kleine gaatjes in de gevel geboord. Hierdoor wordt het isolatiemateriaal in uw muur geblazen. Alle werkzaamheden gebeuren van buitenaf, waardoor u weinig tot geen overlast zult ervaren.
Zodra alle isolatie in uw spouwmuur is aangebracht worden de gaatjes netjes afgedicht en kunt u gaan genieten van uw geïsoleerde spouwmuren.

Welk isolatiemateriaal is het beste voor na-isolatie?


Voor het na-isoleren van reeds geïsoleerde spouwmuren gebruiken wij Helmfoam. Dit bijzondere isolatiemateriaal heeft alle positieve eigenschappen van PUR schuim, zonder de negatieve bijwerkingen. In de spouwmuur zal Helmfoam de oude isolatielagen plat drukken, zonder teveel druk op te bouwen. Hierdoor ontstaat een nieuwe, egale isolatielaag.

Helmfoam na-isolatie

In tegenstelling tot PUR schuim wordt bij het maken en verwerken van Helmfoam geen chemische middelen gebruikt. Er is enkel lucht nodig. De grote druk waarmee PUR schuim verwerkt wordt blijft achterwegen, hierdoor loopt u geen risico op schade aan spouwbladen en ramen.
Elk hoekje en gaatje wordt netjes opgevuld waardoor een optimaal isolerende laag ontstaat, die u een hoge besparing oplevert.

Zoals veel moderne isolatiematerialen is ook Helmfoam ongevoelig voor vocht en schimmelvorming. Daarnaast is het dampdoorlatend, waardoor uw woning kan blijven ‘ademen’.
Het materiaal voldoet aan alle brandvoorschriften en is bekroond met een brandklasse B. Dit betekent dat het heel moeilijk brandbaar is.

Uw spouwmuren na-isoleren?

Wilt u weten hoe goed de spouwmuurisolatie van uw woning is? Wij voeren graag een controle bij u uit. Aan de hand van de controleresultaten voorzien wij u van passend advies voor uw woning.
Onze isolatiespecialisten geven u een offerte op maat, aangepast aan uw wensen.

Neem contact met ons op en ontdek hoeveel u kunt besparen door uw spouwmuren te laten na-isoleren.
Reactie plaatsen